niedziela, 2 marca 2014

74! Marchewkowo - cynamonowo - kokosowe bezglutenowe placki śniadaniowe.


Wczoraj jadłam je na śniadanie, były tak pyszne że nie mogłam ich dziś nie powtórzyć. A przepis? zupełnie spontaniczny, kombinowanie z prawie pustą lodówką.
Placuszki świetnie smakują na słodko np. wczoraj jadłam je z owocami, lub na wytrawnie, dziś z serem pleśniowym i warzywami. Polecam!



Składniki:
- 1 jajko
- 3-4 łyżki mąki kokosowej (użyłam domowej)
- 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu
- 1 marchewka
- cynamon
- masło do smażenia

Wykonanie:
Jajko, mąkę i jogurt mieszamy razem, odstawiamy na chwilę. Marchewkę ścieramy na tarce na małych oczkach i dodajemy do masy wraz z dużą ilością cynamonu. Całość dokładnie mieszamy i smażymy na rumiano z dwóch stron. PYCHA!!!



9 komentarzy:

  1. Od dziś wiem że marchewka i kokos to najlepsze połączenie pod słońcem :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdyby dać zamiast mąki kokosowej wiórki myślisz że wyjdą?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Obawiam się że niestety nie, ale możesz użyć trochę innej mąki zmieszanej z wiórkami, kombinuj :)

      Usuń
  3. czuję jutro placuszki w żołądeczku ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Są świetne , bardzo takie lubie <3 !

    OdpowiedzUsuń