środa, 26 lutego 2014

73! Ricotta pancakes, inne, zdrowe, bezglutenowe.



Nigdy nie robiłam placków na serku ricotta, pierwszy raz i to jaki, polecam :)

Składniki:
- 1/4 opakowania ricotty
- 4 łyżki mąki kokosowej (użyłam domowej)
- 1 jajko
- tłuszcz do smażenia (u mnie masło)

Wykonanie:
Mieszamy dokładnie mąkę, serek i jajko, odstawiamy na kilka minut, następnie smażymy z dwóch stron na maśle do zarumienienia. PYCHA!



11 komentarzy:

  1. Ja wolę ricottę w wypiekach ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste , a jakie smaczne <3

    OdpowiedzUsuń
  3. A co można dać zamiast Ricotty? Jogurt,kefir,maślanka lub inny serek się sprawdzą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serek homogenizowany też super się sprawdzi, również na takim robiłam :)

      Usuń
  4. wgle cała blogosfera się uparła w tym tygodniu i płodna nieziemsko była! chyba chcecie bym nadrabiała cały tydzień przez kolejny tydzień no!
    Nie powiem. Przepisami Twoimi jestem zachwycona. One są...słodkie i zdrowe. Czad :D Czas jakieś wypróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Więc do dzieła! Próbuj i zdaj relację :)

      Usuń