piątek, 9 sierpnia 2013

Wiśniowa galaretka słodzona daktylami.


Wykorzystując ogrom sezonowych owoców można teraz tworzyć cuda, polecam próbowanie nowych smaków.


Składniki:
- około 0,5 kg wydrylowanych wiśni
- kilka daktyli
- 1 łyżeczka agaru

Wykonanie:
Najpierw przygotowujemy agar według przepisu na opakowaniu następnie mieszamy go z wydrylowanymi i oczyszczonymi wiśniami i pokrojonymi na malutkie kawałeczki daktylami, całość gotujemy jeszcze około 10min., rozlewamy do pojemniczków/salaterek i chowamy do lodówki na kilka godzin. Polecam na taki upał są świetne! Kwaśna wiśnia i słodki daktyl i to wszystko ZIMNE! mniam<3

7 komentarzy:

  1. Wygląda świetnie, ten agar mnie mocno kusi, bo lubię galaretki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Daktyli nie lubię, ale sama galaretka z agarem jest na mojej liście do zrobienia :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. smacznie!! z wiśniami na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  4. też ostatnio eksperymentuję z takimi naturalnymi galaretkami, ale na razie na żelatynie : P ale agar chyba zdrowszy : )

    OdpowiedzUsuń