niedziela, 14 lipca 2013

Czekoladoweeeeeee......i bardzo zdrowe. Bez...

<3


Przepis na małą blaszkę  22x22cm
Składniki:
- 1/2 kubka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 kubka mąki gryczanej
- 1/3  kubka naturalnego gorzkiego kakao
- 2 jajka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki stewi
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
- 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
- 1,5 łyżeczki sody
- 2 małe cukinie (u mnie żółte)

Wykonanie:
 W jednym naczyniu mieszamy dokładnie jajka, jogurt i stewię, a w osobnym mąki, sodę, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Następnie dodajemy masy do siebie i dokładnie mieszamy, potem cukinia, starta na drobnych oczkach tarki i porządnie odciśnięta. Masę wykładamy do formy (jest dość gęsta) i pieczemy w 175 stopniach ok. 30-40 min. do suchego patyczka.




5 komentarzy:

  1. Zdrowie i smak, to mi się podoba! Koniecznie ciasto do spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mm czekoladowe zdrowe ciacho *-* poproszę kawałek ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. czekoladowe = najlepsze (po prostu)

    OdpowiedzUsuń