czwartek, 4 lipca 2013

Czekoladowe bez mąki i bez cukru?? czyli istny atak murzynków...


Prawie jak brownie;)
Tak! cudowne ciasto fasolowe w tym wydaniu wilgotne i ciężkie.



Składniki:
- 400g ugotowanej białej fasoli
- 8 łyżeczek gorzkiego naturalnego kakao
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki sody
- 2 jajka
- 2 dojrzałe banany
- 100-150g gęstego naturalnego jogurtu

Wykonanie:
Fasola oczywiście nie z puszki (choć jak musisz to i z takiej puszkowej też wyjdzie), moczymy na noc, potem gotujemy do miękkości. Wszystkie składniki blendujemy razem na gładką masę. Nakładamy do foremek lub jednej dużej formy i pieczemy w tem. 180 stopni przez około 35-40min.
Mniam<3

7 komentarzy:

  1. I tutaj fasola? Jakieś szaleństwo:D

    OdpowiedzUsuń
  2. pomysł jest naprawdę ciekawy ale wyglądają jak...no wiesz..;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!

    Chciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI, gdzie dołączyło już ponad 1300 blogerów! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!

    Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas :) Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog

    Życzę miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń