niedziela, 24 marca 2013

Placuszki z kaszy jaglanej z żółtym serem

Nie licząc dodatku (żółtego sera) i odrobiny oleju do smażenia są to jedno składnikowe placki z kaszy jaglanej.



A więc ;p
Składniki:

- kasza jaglana
- olej/masło do smażenia
- ser żółty
Wykonanie: 

Gotujemy w wodzie kaszę wedle instrukcji na opakowaniu, na gęsto, bardzo gęsto, można też jak ja ugotować ją dzień wcześniej i zostawić na noc. Na rozgrzanej patelni smażymy kaszę formując małe placuszki, po przewróceniu na wierzch kładziemy plasterki sera, Tyle! Smacznego.



6 komentarzy:

  1. fajne placuszki ,ale sera to ja nie cierpię ...

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam jaglankę! i jestem też wielką fanką placków, więc muszę spróbować takich! :)

    OdpowiedzUsuń