piątek, 15 marca 2013

40! Powrót owsianki.


Baaaaardzo dawno nie jadłam.
Dzisiejsza przed ostatnim egzaminem wlekącej się prawie dwa miesiące sesji.

Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych górskich
- 3 łyżki musli Lo z owocami bez cukru
- 1 łyżeczka otrębów żytnich
- szklanka mleka
- kilka rodzynek

Wykonanie:
Zalewam płatki mlekiem dnia poprzedniego podgrzewam, aż mleko się zagotuje, przykrywam i odstawiam, rano gotowa tylko do odgrzania. Rodzynki i suszone owoce z musli nadają owsiance słodyczy, a w mieszance można znaleźć m.in.: daktyl, brzoskwinia, figa, morela, rodzynka, śliwka.
A wy jakie macie sposoby na owsiankę?

Do tego owoc, ja lubię obok, do środka nadaje się tylko banan ;p

/owsianka z musli na mleku + dwie pomarańcze/




8 komentarzy:

  1. najlepsza na śniadanie długo utrzymuje sytość:)

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka jest the best i tyle !

    OdpowiedzUsuń
  3. Próbowałam różnych dodatków do owsianek ale chyba najlepsza jest ta zwykła na mleku z odrobiną cukru. Pyszne i sycące :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię powroty do owsianki :)

    OdpowiedzUsuń