poniedziałek, 4 lutego 2013

Żytnie placuszki na wytrawnie.

Kolacyjne, zjedzone razem, aż jestem zdziwiona, że mu tak smakowały, zrobiłam tylko z mąki żytniej bo pszenna się skończyła, zajadając z ketchupem N. stwierdził, że smakują jak pizza ;p
Sesja trwa, męczy mnie bardzo, ale nie długo koniec, choroba lekko odpuściła, jeszcze trochę i wrócę na stałe, jutro planuję małe pieczenie mam nadzieję, że plan zrealizuję :)





Przepis na jedną porcję.
Składniki:
-2 jaja
-3 łyżki mąki żytniej
- 3 łyżki mleka
- 1/2 cebuli
- 3 ząbki czosku
- 1/2 papryki
- olej do smażenia
- ulubione przyprawy
Wykonie:
Jajka ubijamy z mlekiem, następnie dodajemy mąkę, posiekaną drobno cebulę, czosnek i paprykę, doprawiamy wedle uznania i wszystko dokładnie mieszamy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego!

2 komentarze:

  1. mm placuszki czy na słodko czy na wytrawnie zawsze pyszne ;d

    OdpowiedzUsuń