czwartek, 13 grudnia 2012

Chipsy z cebuli.

Gdy masz ochotę na coś w stylu chipsów polecam, i powiem wam, że faceci je uwielbiają np. z sosem czosnkowym z tego przepisu ;p




Tak szybciutko i króciutko...
Dużą cebulę kroimy w okręgi i moczymy w gęstym, mocno przyprawionym cieście naleśnikowym, smażymy w głębokim oleju. Odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu i ostygły. Potem moczymy w sosie i chrupiemy:)

9 komentarzy:

  1. Oo, świetny pomysł :) Nie jadłam takich chipsów, ale bardzo lubię podprażoną na patelni cebulę. Muszę wypróbować Twoją propozycję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam je! Z sosem są rewelacyjne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musiały być przepyszne ;)

    Zapraszam na Candy u mnie : http://recenzje-kiti.blogspot.com/2012/12/rozdanie-na-dobry-poczatek.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już zaglądam :)dzięki za zaproszenie:)

      Usuń
  4. Może chcesz wygrać cień do powiek LAMBRE? Zapraszam - mały konkurs :)
    http://melagotujeitestuje.blogspot.com/2012/12/may-konkurs-zapraszam.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za zaproszenie, wzięłam udział w konkursie:)

      Usuń
  5. szczerze przyznam, że nie wyobrażam sobie ich smaku..:O Ale z ciekawości spróbuję-bo jak nie ja, to mój brat pochłonie je na pewno ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetna przekąska, idealnie nadająca się na wieczorny seans filmowy w domowym zaciszu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ah uwielbiam Twoje przepisy cebule :D Domagam się więcej :)

    OdpowiedzUsuń