czwartek, 21 czerwca 2012

Spaghetti Bolognese




Ale przepisu dziś nie będzie...;) mimo to postanowiłam dodać to danie, a co tam narobię wam smaka :P

Moja praca do przygotowania tego dania polegała na obraniu i pokrojeniu drobniutko główki czosnku, mieszaniu kilka razy już gotowego sosu, a! i jeszcze starłam ser na tarce, no i oczywiście konsumpcja :D
... było też zmywanie ;/
Z wrażeń wzrokowo-smakowo-węchowych mogę powiedzieć, że zostały użyte następujące składniki:
- 3 rodzaje jasnego makaronu: typowy do spaghetti, penne i kokardki ugotowane al dente
- mięso mielone wieprzowe
- główka czosnku
- dużo cebuli
- olej
- ser żółty
- przyprawy <--- duża ilość
- pewnie pomidory, koncentrat, a może gotowy sos?, tego nie wiem, ale powiem, że było przepyszne!!!





Kuchnia Bardzo Włoska 2012

2 komentarze:

  1. hihihihiih fajny przepis! też lubię gdy ktoś coś zrobi :D ale masz swój wkład więc przepis można dać :))

    OdpowiedzUsuń